Otkačene

Urnebesno! Komedija! Vodvilj! Mjuzikl!

OtKAČENE su urnebesna komedija/vodvilj/mjuzikl, po ugledu na strane TV serije, koja prati zgode i nezgode jedne gradske porodice u njihovim pokušajima da žive kao “sav normalan svet”, da se sa svojim problemima nose na zreo i odgovoran način što im nikako ne polazi za rukom i što, naravno, dovodi do niza komičnih situacija.

Sestre Beba i Zaga (Monika Romić i Slavica Ljujić) su veoma bliske i potpuno različite – Beba juri karijeru, a Zaga muževe.

Beba čeka odgovor za unapređenje u banci i krije svoga dečka, kolegu Voju (Boris Milivojević) jer se plaši da bi to moglo ugroziti njen poslovni autoritet.

Za to vreme, njena sestra Zaga, tuguje za bivšim mužem (Savo Milošević / Igor Lazić Niggor) i na sve načine pokušava da ga vrati.

Njihova majka Nadežda (Jovana Jelovac Cavnić / Snežana Sokić) je zagledana u sebe, tačnije u svoj odraz u ogledalu u kojem ne želi da vidi ni jedan znak starenja i pokušava da Zaginog, sad već bivšeg muža (Savo Milošević / Igor Lazić Niggor), najboljeg plastičnog hirurga, nagovori da nastavi da je operiše bez novčane nadoknade.

Zagina komšinica Ana (Danica Radulović) traga za čovekom svog života.

Možda je Zagina ćerka, tinejdžerka Lola (Jovana Mladenović), jedina u kući „normalna“… a možda i ne…

Ne propustite zgode i nezgode porodice Jovanović i ljudi koji ih okružuju jer će vas nasmejati do suza!

I na kraju – dajemo garanciju da ćete iz pozorišta izaći mnogo boljeg raspoloženja od onog s kojim ste došli! I to na 365 rata!

Uloge:
Boris Milivojević
Monika Romić
Snežana Sokić
Slavica Ljujić
Danica Radulović / Miljana Kravić*
Jovana Mladenović
Nikola Ugrinović

Specijalni gost: Savo Milošević / Igor Lazić Niggor / Marko Kon / Miljan Prljeta*

Specijalni gost iz offa: reditelj Milorad Milinković (Tragač iz Potere)

Reditelj: Monika Romić
Konsultacije: Nikola Zavišić
Scenski pokret: Pjer Rajković
Scenograf: Tanja Žiropađa
Tekst: Slavica Ljujić
Grafički dizajn: Jovana Stojaković

Muzika: popularni hitovi 80tih godina: Poslednja igra leptira, Sanja Ilić, grupa Zana, Bajaga, Žika.. kao i grupa Jinx.

Songove otpevali: glumci “Otkačenih”

Produkcija: MoniCart

Lajt motiv predstave: Idem tamo gde je sve po mom!

REČ AUTORA

“OtKAČENE” je novi domaći pozorišni komad koji govori o vremenu u kom živimo, kao i o stanju društva koje se nalazi na teškom ispitu sastavljenom od najrazličitijih pitanja.

Bavili smo se raznim temama, koje su društveno odgovorne, a provukli smo ih kroz komične situacije, situacije apsurda i situacije zabune – kroz razna pitanja:

Da li smo previše zagledani sami u sebe?

Da li su naši životi u opštoj površnosti i zbunjenosti izgubili smisao?

Da li je odnos između novih tendencija i starih vrednosti, sitnih interesa i raznih drugih zadovoljstava na najrazličitije načine, realan.

Da li je populizam plastične hirurgije doneo sreću ili ipak nesreću ljudima…

Sam naslov može i treba da se protumači kao homonim, tj. publici je ostavljeno da protumači da li su naše junakinje bleskaste pa su i otkačene ili nisu ostvarile ciljeve pa su otkačene a možda su i o(t)kačene..ili sve to zajedno.

Ovaj pozorišni komad dotiče se najrazličitijih pitanja i problema, kroz koje prolaze žene danas u poslovnom, muško-ženskom, porodičnom, kao i prijateljskom odnosu.

Podrška, ljubav i sigurnost, u okviru jedne porodice,  su stvari koje čine njihov odnos, kao i šale na međusobni račun koje su sastavni deo njihovih života još od vremena najranijeg detinjstva i njihov specifičan odgovor na sve probleme koji ih okružuju. Njihovi načini rešavanja problema možda mogu pomoći publici da se zagleda u sebe i možda nađe svoj način razrešavanja dilema I problema koji su neminovni u životu..

Naše junakinje imaju partnere, buduće, bivše, skrivene želje, otvorene ambicije…i njihovi odnosi su izgrađeni na realnim životnim situacijama, ali koje, kada se dešavaju nekom drugom su veoma bizarne i komiče.

 Ukratko, potrudili smo se da se u našem komadu mogu pronaći sve generacije, u okviru jedne porodice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.