Život je loto

“Život je loto”

Interaktivna tragikomedija “Život je loto” je imala učešće na festivalima:
Internacionalni festival monodrame Makedonija Prespa (Meto Jovanovski, predsednik žirija) – nagrada “Javnost” za najbolju transformaciju i interakciju sa publikom
Internacionalni festival monodrame “Albamono” u Albaniji – nagrada za najbolju žensku ulogu
Festival “Dev9t” u Beogradu – festival devet umetnosti
Festival Belef – 25. jubilarni Beogradski letnji festival
Festival “Pozorišni dani” BIH – izvođenje u čast nagrađenih
Festival “Smotra malih formi” Boljevci- festival revijalnog karaktera
Festival “Gumbekovi dani” Histrionski dom, Zagreb
Festival “Kastafsko kulturno leto”, Rijeka
Brod Teatar, Novi Sad
Festival Malih stvari, Trebinje
Kao i u gradovima širom regiona u Hrvatskoj, Bosni, Srbiji, na Kosovu…

“Život je loto” je tragikomedija koja govori o događajima i nizu neverovatnih situacija kroz koje je prošla naša junakinja Vera, u poslednja 24 sata.
Vera dolazi na železničku stanicu i igrom slučaja, počinje da iznosi svoju nesvakidašnju priču u koju su upleteni i njen muž, ljubavnik, komšinica, kuma, mama, tata, loto, kuglice, laptop, hitna pomoć, spiker sa železničke stanice itd.
Priča je ispričana iz prespektive jedne nezaposlene žene koja balansira između muža informatičara, koji joj sve više ide na živce (mada mu ostaje lojalna) i komšije kriminalca (sa kojim je u seksualnoj vezi).
U toku predstave se dešava niz zanimljivih situacija, ali kad Verin muž dobije sedmicu na Lotou a već u sledećem trenutku sazna da ga ona vara, svet joj se ruši i počinje njena drama.
A voz Bar – Beograd sve više kasni…
Predstava se, finim i nenametljivim instrumentima, kroz priču jedne zene, bavi pre svega, pogledom na društvo u kome živimo, odnosom prema novcu, odnosom prema ljudima koji imaju ili nemaju novac, da li se menjamo u odnosu na nekog ko je iznenada dobio novac ili moć, i na kraju: šta je sreća i da li i kako možemo da utičemo na nju?
Publika bira kraj! Da li će naša junakinja otići u slobodu bez novca ili u zatvor, posle kog će je čekati milioni, kad izađe – zavisi od odluke publike!
Predstava je propraćena interakcijom sa publikom od samog početka, obiljem muzike, video projekcijom, naša junakinja čak i kuva kafu publici!

U ulozi Vere: Monika Romić
Pisac: Vladimir Đurđević
Rediteljka: Bojana Lazić
Video projekcija, snimanje i montaža: Milina Trišić