Novogodišnja zavrzlama

Porodicni mini mjuzikl Novogodišnja zavrzlama” – priče iz Maštošume,

Princ Milovan i Princeza Ana su, kao i većina današnje dece, vrlo upućeni i zainteresovani za modernu tehnologiju ( igrice, telefoni, tableti..) i kada, u jednom trenu, ostanu bez toga, pokušavaju da se zabave ali konstatuju da su im sve standardne igre – dosadne. Pojavljuje se Kuvarica Mica koja želi da ih raspoloži pričanjem priče, ali njena Crvenkapica je Žutokapica, baka živi u soliteru, Vuk je bakin kum, tj. Mica zna da pravi kolače i priča recepte ali ne i bajke. Princ i princeza, traže da dodje njihova Dadilja Dada, medjutim, Dade nema. Sve su pretražili ali su našli samo jednu njenu papuču. Pomoću Mice kuvarice, oni kreću na neverovatno putovanje u potragu za njom, putem mašte.

Na tom putu, dobiju mapu od Vile Maštojle, pomoću koje prelaze more i kopno.

U svetu mašte, sreću ​Mornara Miku, maštovitog i zabavnog tipa, kao i njegovog kopnenog prijatelja, ozbiljnog, Kapetana Peru, zatim strašnog Lazu Cara oluje, koji će im zadavati “teske” matematičke zadatke, Aždajicu Žderavicu, Crvenkapicu koja će im ispričati pravu verziju priče o sebi.

Da li će Mornar Mika uspeti da ih preveze u papirnom čamcu preko mora?
Da li će Kapetan Pera, uz pomoć Ane i Milovana, uspeti da se nasmeje?
Da li je Aždajica Žderavica strašna, kako je svi zamišljaju, ili je ipak nežna?
Da li će im trebati pomoć dece na tom putu? Da li je celu zavrzlamu smislila Dadilja Dada, da bi ih potakla na maštanje?

Kroz ovu neverovatnu avanturu bićete nošeni na krilima mašte, muzike, ljubavi i dečije razigranosti svih aktera.

Edukacija: Predstava “Vilinska zavrzlama je nastala kao jedna moderna bajka, sa detaljima koje deca prepoznaju iz svog okruženja. Upotrebili smo maštu kao glavnu pokretačku energiju dece, tj. ovom predstavom ih podstičemo da i sami budu kreativni i maštoviti – samim tim nema scenografije u predstavi. Takodje, predstava je izuzetno edukativna. Finim instrumentima, smo se bavili motivisanjem dece da upoznaju sebe kao i da prepoznaju svoje kvalitete i talente, bavili smo se dečijim strahovima i kako da ih prevaziđu. Takođe, približavamo deci važnost učenja kroz život i ističemo sestrinsko bratsku ljubav,​kao i to da kada smo složni, tada smo i jaki – ” Zajedno smo i lepši i jači!”.

Interakcija: Kroz komunikaciju glumaca i dece – predstava je izuzetno interkativna, deca učestvuju, pomažu da naši glumci pređu kopno, more, računaju sa glumcima postavljene zadatke, prave im “vetar u ledja’ i uključeni su u mnoga druga rešenja.Za kratko vreme , pored nekoliko gradova u Srbiji, predstava je igrana:
Festival takmičarskog karaktera “Fep” Bačka Palanka–Nagrada publike
Festivali revijalnog karaktera:
“Teatar u tvrdjavi” Smederevo
“Bojčinsko leto” Surčin
“Dani Lajkovca” Lajkovac
“Scena fest” Indjija
Igraju:
Kuvarica Mica: Monika Romić
Vila Maštojla: Slavica Ljujić
Princ Milovan: Nikola Ugrinović
Princeza Ana: Jovana Mladenovic
Dadilja Dada, Mornar Mika, Kapetan Pera: Uros Milojević
Beatboxer: Filip Marković
Glasovi iz offa:
Laza Car oluje
Azdajica Zderavica
Crvenkapica
Tekst: Monika Romić i Slavica Ljujić
Muzika: Dejan Pejović, bend Familija
Songove snimili: glumci “Zavrzlame
Režija, kostim i scena Monika Romić