“Lila” kabare Monike Romić


LILA kabare govori o damama koje su učinile nešto dobro za čovečanstvo i o njihovoj gospodi. Kabare je o damama koje su ispunile svoj san i strast, menjale svet na raznim poljima od umetnosti do nauke, a sve to uz sjajnu muziku, duhovite priče, brojne izvođače i goste iznenađenja. Ova predstava ima, naravno i pre svega, klasične elemente kabarea, priče, pesmu i ples, ali i elemente stand up-a. Isprepletena je pričama o damama koje su živele svoj san, ali i ličnim pričama Monike Romić.

Kabare čine fascinantne priče o ženama kao što su Hedi Lamar, Marija Kiri, Sofija Soja Jovanović, Džozefina Bejker, Valentina Tereškova i ostale, kao i neke nezaboravne hitove, ali i pesme koje dugo niste čuli. Otkrićemo vam samo neke od njih: „Šu-šu“, „Lutka koja kaže ne“, „Chattanooga Choo Choo“, „Ljubav i moda“, „Autobus Calypso“, itd.

Kreator projekta Svetlost žene, koji je podržao Sekretarijat za kulturu Grada Beograda, je Monika koja potpisuje i režiju, a dramaturškinja je Slavica Ljujić. Pored Monike na sceni se pojavljuju i Vojislav Savić kao DJ, hor The International Belgrade Singers pod vođstvom dirigentkinje Olge Biserčić, Slavica Ljujić, Nikola Ugrinović u ulozi plesača, Ivan Zoranović na buzukiju, dva divna prateća vokala Nadja Pročković I Veronika Vanja i gost premijere Milorad Miki Damjanović.

Ukoliko želite da odlepršate, bar nakratko, u neka lepa i čista vremena, uz pregršt dobre muzike, sjajnog humora, zadivljujuće priče, ples, gitare, buzuki, nabavite svoje karte.  Gospodo, ne propustite da izvedete dame i svi uživate u ovom vremeplovu!

Deo prihoda od premijernog izvođenja išao je u humanitarne svrhe za Društvo Multiple Skleroze Srbije, za pomoć ljudima sa MS, a povodom obeležavanja 50 godina postojanja ovog društva.


PREMIJERA: 22. februar 2024. godine, CZK Vlada Divljan, Beograd
TRAJANJE PREDSTAVE: 1h 30min

Kreator projekta: Monika Romić
Dramaturškinja: Slavica Ljujić
Rediteljka: Monika Romić
Izbor muzike: Monika Romić i Nikola Glavinić

Glumica: Monika Romić
Izvođač i DJ: Vojislav Savić
U ulozi Slavice Ljujić: Slavica Ljujić
U ulozi plesača: Nikola Ugrinović
Prateći vokali: Nađa Pročković i Veronika Vanja

Gost premijere: Milorad Miki Damjanović
Hor na premijeri: The International Belgrade Singers pod vođstvom dirigentkinje Olge Biserčić
Buzuki svirao na premijeri: Ivan Zoranović
Za Studio 3000: Marko Kon
Muzika: 40-ih, 50-ih, 60-ih
Organizatorka: Jovana Stojaković
PR: Gaga Bugarčić

Sponzori: AMC Afrodite Mode Collection i Monika Romić, Arcushealth d.o.o., Uppa Druppa, pekara Trpković, vinarija Temet, Štamparija Jovšić Printing Centar
Prijatelji projekta: Vokalni studio Aleksandra Stefana Radiševića, za Studio 3000 Marko Kon, Foto Sale Jančević, Centar za kulturu Vlada Divljan

Projekat podržao Sekretarijat za kulturu Grada Beograda.