Balon

PREDSTAVA ZA JEDNU ŽENU

Igrom slučaja, glumac Filip se zatekne u stanu kod nove depresivne komšinice i ne bi li je bar jednom nasmejao počinje da igra predstavu samo za nju. Iz njegovog glumačkog kofera počinju da se pojavljuju neverovatni likovi i da se dešava još neverovatnija, beskrajno duhovita priča. I žena se nasmeje. I to ne jednom. Ali iz ruku ne ispušta žuti BALON.

Balon prikazuje avanturistične scene iz jednog glumačkog života. Sa čime se sve susreću glumci na svom radnom zadatku i kakve neverovatne životne situacije im se dešavaju saznaćete u predstavi prepunoj dobrog humora koji najbolje režira sam život.

Po tekstu renomiranog Mata Matišića, Balon je komedija iluzije sa esencijom života. Pisac vrlo vešto prelazi iz realnog u apstraktno, a glumci ove predstave maestralno igraju po nekoliko uloga, brzo se transformišući unutar velikog putničkog kofera, kofera kao zaštitnog znaka svakog glumca ali i kofera iluzije i magije.

Ova humoristična drama vodi publiku na jedno neobično, duhovito i vrlo zanimljivo putovanje koje proleti tokom sat i 20 minuta – sa nadom i našom ličnom željom da umetnost može spasiti svet jer verujemo u ljubav, a vi?

REČ AUTORA

“Balonom” vodimo publiku na katarzičan put prepoznavanja, prihvatanja i promene a sve to kroz humor i scene, kojima letimo kroz različite žanrove. Slobodno možemo reći da je naša predstava višežanrovska igra – put glumca i njegove iluzije ali i stvarnog života i prihvatanja promena u njemu.

Publika ‘Balona’ je stalno na jednoj emocionalnoj klackalici ili još bolje na emotivnom rolerkosteru. Smeh do suza. I suze koje tako brzo predju u smeh. Snažan. Gromoglasan. Sve na jednom mestu. Baš kao u životu.

I suze i smeh su tu, u nama.
I tuga i radost.
I bol i isceljenje.

Dobro došli na Balon!

TREJLER PREDSTAVE

https://hocupozoriste.rs/recenzije/osmeh-sitnica-koja-zivot-znaci
https://www.kazaliste.hr/index.php?p=article&id=3223