ŽIVOT JE LOTO

“Život je loto”

Interaktivna tragikomedija “Zivot je loto” je imala ucesce na festivalima:
Internacionalni festival monodrame Makedonija Prespa (Meto Jovanovski, predsednik zirija) – nagrada “Javnost” za najbolju transformaciju i interakciju sa publikom
Internacionalni festival monodrame “Albamono” u Albaniji – nagrada za najbolju zensku ulogu
Festival “Dev9t” u Beogradu – festival devet umetnosti
Festival Belef – 25. jubilarni Beogradski letnji festival
Festival “Pozorisni dani” BIH – izvodjenje u cast nagradjenih
Festival “Smotra malih formi” Boljevci- festival revijalnog karaktera
Festival “Gumbekovi dani” Histrionski dom, Zagreb
Festival “Kastafsko kulturno leto”, Rijeka
Brod Teatar, Novi Sad
Festival Malih stvari, Trebinje
Kao i u gradovima sirom regiona:Hrvatska, Kosovo, Bosna, Srbija..

“Zivot je loto” tragikomedija govori o dogadjajima i nizu neverovatnih situacija kroz koje je prosla nasa junakinja Vera, u poslednja 24 sata.
Vera dolazi na zeleznicku stanicu i igrom slucaja, pocinje da iznosi svoju nesvakidasnju pricu u koju su upleteni i njen muz, ljubavnik, komsinica, kuma, mama, tata, loto, kuglice, laptop, hitna pomoc, spiker sa zeleznicke stanice..
Prica je iz prespektive jedne nezaposlene zene koja balansira izmedju muza informaticara, koji joj sve vise ide na zivce (mada mu ostaje lojalna) i komsije kriminalca (s kojim je u seksualnoj vezi).
U toku predstave se desava niz zanimljivih situacija ali kad Verin muz dobije sedmicu na Lotou a vec u sledecem trenutku sazna da ga ona vara, svet joj se rusi i pocinje njena drama.
A voz Bar – Beograd sve vise kasni…
Predstava se, finim i nenametljivim instrumentima, kroz pricu jedne zene, bavi pre svega, pogledom na drustvo u kome zivimo, odnosom prema novcu, odnosom prema ljudima koji imaju ili nemaju novac, da li se menjamo u odnosu na nekog ko je iznenada dobio novac ili moc, i na kraju: sta je sreca i da li i kako mozemo da uticemo na nju?
Publika bira kraj! Da li ce nasa junakinja otici u slobodu bez novca ili u zatvor, posle kog ce je cekati milioni, kad izadje – zavisi od odluke publike, koja izglasa kakav ce biti kraj!
Predstava je propracena interakcijom sa publikom od samog pocetka (prva scena se odigrava u publici), obiljem muzike, video projekcijom, nasa junakinja cak i kuva kafu publici

U ulozi Vere: Monika Romic
Pisac: Vladimir Djurdjevic
Rediteljka: Bojana Lazic
Video projekcija, snimanje i montaza: Milina Trisic