Maštošumske pitalice i Deda Mraz

Ispred trupe “MoniCart” predstavljamo Vam  – novi, novcijati, najnoviji – mini mjuzikl za decu i odrasle! Naš autorski i izvođački tim pripremio je za Vas razigranu, raspevanu i interaktivnu  predstavu:

“Maštošumske pitalice i Deda Mraz”

Radnja predstave:

Vila Ružana i Vila Kata su sestre bliznakinje, ali potpuno različite, jedna je dobra, a druga nevaljala. Dok se Kata sprema za proslavu rođendana i dobijanje najveće vilinske moći, Ružana radi neke svoje, po običaju ružne stvari. Pojavljuje se patuljak Džin Džoni, koji treba da im da njihove nova vilinska imena i najveću moć. Ali, tu se stvari zakomplikuju, saznajemo da ako Ružana ne postane dobra, postaće jedna od najozloglašenijih veštica vilinskog sveta. U rešavanju ovog problema pomoć će pružiti niko drugi nego Vilinska enciklopedija. Vilinska enciklopedija, šalje naše aktere daleko, daleko, preko sedam gora i preko sedam mora, po lek za Ružanu, ali oni ne pronalaze lek, već još jednu knjigu, koja krije rešenje. Rešenje Ružaninog problema se krije u znanju u zagonetci koju deca i naši vilenjaci moraju rešiti kako bi pomogli Ružani, jer kako stara pesma kaže

ZNANJE JE MOĆ!

Da li će Ružana postati dobra?
Da li će patuljak Džin Džoni konačno postati pravi patuljak?
Da li će Kata i Ružana dobiti svoja vilinska imena I moći?
Da li će deca i naši vilenjaci imati dovoljno znanja da otkriju rešenje zagonetke?  Da li je znanje najdragocenija stvar u našim životima? Saznaćete kroz ovu neverovatnu avanturu, nošeni na krilima mašte, muzike, ljubavi i dečije razigranosti svih aktera


Igraju: 
Vila Ružana: Monika Romić
Vila Kata: SlavicaLjujić
Vilinski patuljak Dzoni:Nikola Ugrinović
Tekst: Slavica Ljujić
Režija: Monika Romić
Kostim: Dejan Gocić i Vladimir Pekić
Koreografija: SlavicaLjujić

Reč autora:

Edukacija: Predstava “Novogodišnja kvizovizija povezuje prošlost i sadašnjost kroz dobro poznate negativne likove iz bajki.

Cilj nam je bio da kroz predstavu istaknemo važnost obrazovanja i učenja, kao glavnog pokretača svih naših ideja. Živimo u vremenu u kom nam brzina života i veliki broj nagomilanih obaveza retko daju mogućnost da na miru pročitamo neku lepu knjigu ili poslušamo dobru muziku. Ova predstava ističe vrednost toga, kao suštine života.

Songovi su napisani na muziku dobro poznatih svetskih klasika, poput Travijate, uvertire iz opere Karmen, Turskog marša i drugih, želeli smo da deci predstavimo veličanstvena muzička dela, na njima prihvatljiv način. Takođe, približavamo deci i ističemo sestrinsko bratsku ljubav,​kao i to da kada smo složni, tada smo i jaki – “Zajedno smo i lepši i jači!”.

Interakcija: Kroz komunikaciju glumaca i dece – predstava je izuzetno interkativna, deca učestvuju, pomažu da naši glumci dođu do svog cilja, rešavajući zagonetku koja se postavila između njih i uspeha.

Uzrast od 3 godine

Trajanje 45min

Drugari, čekamo vas!